Spelers willen bonus zien bij Seraing, rechtbank moet beslissen

Spelers willen bonus zien bij Seraing, rechtbank moet beslissen

12-04-2021 14:00
4

Seraing is nog volop in de running voor promotie naar 1A, maar moet in tussentijd ook nog voor de rechter verschijnen. Vijf spelers vinden namelijk dat ze recht hebben op een premie van 20.000 euro. 

Concreet gaat het om Florent Stevance, Alessio Cascio, Olivier Werner, Leroy Labylle en Benjamin Boulenger. Die laatste vier spelen nog steeds bij Seraing. De spelers eisen hun promotiepremie op van het vorige seizoen, toen Seraing nog uitkwam in Eerste Nationale. De Luikse club had de spelers een premie van 20.000 euro beloofd als het zou stijgen naar 1B. 

Voorzitter Mario Franchi maakt zich echter sterk dat die premies niet betaald hoeven te worden. "Er was inderdaad afgesproken om een premie uit te betalen in het geval van sportieve promotie. Maar onze promotie naar 1B was niet het gevolg van sportieve resultaten", zo legt hij uit bij La Dernière Heure 

Op 20 april moet de rechtbank een beslissing nemen. "We zullen zien wat de rechtbank oordeelt en ons daarbij neerleggen", aldus nogmaals Franchi. "Als we moeten betalen, gaan we ook betalen."