Vanderhaeghe ei zo na veilig: Mooi dat hij zijn stempel kan drukken

Vanderhaeghe ei zo na veilig: "Mooi dat hij zijn stempel kan drukken"

12-04-2021 13:15
3

Cercle Brugge is bijna zeker van het behoud na de zege tegen OH Leuven. Als Moeskroen niet wint van Antwerp is het al zover. Het zou een succes zijn voor coach Yves Vanderhaeghe, die dan ook een pluim krijgt in Sport/Voetbalmagazine

Hoofdredacteur Jacques Sys wil de prestatie van Vanderhaeghe toch even belichten. "Als ze niet winnen van Antwerp, betekent dit dat Cercle Brugge zeker is van het behoud. En dat is toch wel knap van Yves Vanderhaeghe die duidelijk veel mentale veerkracht in de ploeg heeft gekregen. Een beetje zoals hijzelf was als voetballer."

Vanderhaeghe heeft moeilijke keuzes gemaakt bij Cercle. "Het is opmerkelijk dat voetballers als Kanouté, Hotic en Musaba, die in het begin van het seizoen sterkhouders waren, nu op de bank zitten. Zo kwam er ook meer evenwicht in het elftal. Dat een Belgische trainer zo zijn stempel kan drukken, is mooi."

Sys hoopt ook dat hij beloond zal worden. "Vanderhaeghe is een harde werker die nooit hoog van de toren blaast, maar het op zijn manier wel doet. Knap in een maatschappij en in een (sport)wereld waarin perceptie vaak belangrijker is dan inhoud."