KRC Genk gaf de titelkansen zelf weg: Begrijpe wie begrijpe kan

KRC Genk gaf de titelkansen zelf weg: "Begrijpe wie begrijpe kan"

12-04-2021 12:15 Laatste update: 12:42
26

KRC Genk speelt de laatste weken uitstekend. Ook tegen STVV liep het heel makkelijk met een vlotte 4-0. Zonder de noodlottige maanden januari en februari had KRC Genk misschien nog voor de titel kunnen spelen, gelooft Stef Wijnants van Sporza.

KRC Genk was dit seizoen zelfs herfstkampioen, maar kon die lijn niet doortrekken. "Begrijpe wie begrijpe kan wat Genk in januari en februari allemaal uitgespookt heeft, want anders zou Genk misschien nog voor de allerhoogste prijs mogen spelen. Nu hebben ze 13 op 15 gehaald en vooral: ze spelen echt goed en snel voetbal. Het ziet er allemaal heel erg fris uit."

Op deze manier had KRC Genk veel verder kunnen komen. "Ik heb in augustus, bij het begin van het seizoen, al gezegd dat deze kern van Genk veel potentie had en dat het hoog mocht mikken. Het heeft mij dan ook verbaasd dat het lange tijd niet lekker liep."

John van den Brom is dit seizoen al de derde trainer van KRC Genk. Daar ligt misschien wel de reden. "Die coachwissels hebben er natuurlijk geen goed aan gedaan. Maar als de jongens van Van den Brom de volgende maand hetzelfde niveau halen, dan zal het nog een topseizoen worden."