Vandenbempt maakt zich zorgen om Club Brugge: Allemaal verdwenen

Vandenbempt maakt zich zorgen om Club Brugge: "Allemaal verdwenen"

12-04-2021 12:00 Laatste update: 12:09
36

Club Brugge is niet meer ongenaakbaar. Dat is opnieuw gebleken tegen Anderlecht (2-1). Peter Vandenbempt ziet hoe Club nog hard gaat moeten werken om de titel veilig te stellen. 

"Club Brugge was ongenaakbaar. In die paar topmatchen duwde het autoritair Racing Genk of Antwerp van zich af. Elke keer als er een tegenstander de handschoen wilde opnemen, dan kreeg die een pak slaag. Ja, dat is ruim twee maanden later toch allemaal verdwenen. Geen beker, geen Europees voetbal meer, door omstandigheden natuurlijk. 7 op 15 in de competitie. Dat is ook niet geweldig", analyseert Vandenbempt bij Sporza.

Vooral de laatste weken zakt Club een beetje in. "Die twee prestigeduels verloren van Antwerp en van Anderlecht: dat is niet prettig. En het niveau van Club Brugge is ook niet meer wat we lang van Club gewend zijn geweest. Dat is toch een uitdaging om dat de komende weken weer op te pikken en volle gas te eindigen."

Toch denkt Vandenbempt niet dat Club helemaal gaat blokkeren. "Het zijn geen prettige tijden voor Club Brugge. Maar goed, hoe je het ook draait of keert, de realiteit is dat iedereen, zelfs op dit moment, toch liefst sportief en financieel  in de schoenen van Club Brugge zou staan."