We hebben laten zien dat we met Club kunnen concurreren

"We hebben laten zien dat we met Club kunnen concurreren"

12-04-2021 11:05
52

RSC Anderlecht won zondagavond een uitermate belangrijke klassieker tegen Club Brugge. Door deze overwinning verhoogt het haar kansen op Play Off 1 en heeft het zelfs genoeg aan een punt op Sint Truiden VV. Lukas Nmecha was opgetogen na de belangrijke overwinning.

Lukas Nmecha maakte het de verdediging van Club Brugge lastig, vooral Koussounou beleefde geen aangename zondagmiddag tegen de Engelse Duitser. Nmecha wist ook zijn 14e doelpunt van het seizoen te maken. "We hadden zelfs eerder kunnen scoren als ik niet een paar fouten had gemaakt", zei de aanvaller aan La Dernhière Heures. "Het is waar dat ik mijn duels heb gewonnen. Vincent heeft me goed advies gegeven."

Anderlecht behaalt zo een 9 op 9 tegen Royal Antwerp, Zulte Waregem en Club Brugge. Het lijkt erop dat Kompany zijn succesrecept gevonden heeft. Dat denkt Nmecha ook. "We hebben eindelijk het juiste spelsysteem gevonden. Als we zo hadden gespeeld aan het begin van het kampioenschap ... hadden we net zoveel punten kunnen behalen als Brugge. We hebben laten zien dat we met hen kunnen concurreren. En we hebben niet eens onze beste wedstrijd van het seizoen gespeeld. Vanaf nu weten onze tegenstanders dat ze wedstrijden tegen Anderlecht niet lichtvaardig moeten opvatten", liet een opgetogen Nmecha weten.