Rits na nederlaag: Het gevoel dat overheerst is enorme teleurstelling

Rits na nederlaag: "Het gevoel dat overheerst is enorme teleurstelling"

12-04-2021 10:22 Laatste update: 10:50
26

70 minuten had Club Brugge alles onder controle in het Lotto park. Een doelpunt van Noa Lang zorgde voor een verdiende en gerustellende voorsprong maar 5 dolle minuten van Anderlecht bezorgden Mats Rits en zijn ploegmakkers een koude douche.

Mats Rits stond aan de aftrap en was getuige van een dominant Club Brugge de eerste 70 minuten maar zag ook hoe Club die voorsprong in enkele minuten tijd zomaar weggaf. "We hadden 70 minuten de controle over de wedstrijd. We moeten daarbij durven zeggen dat we niet extreem veel uitgespeelde kansen creëerden, maar wij waren de dominante ploeg. Het was een volwassen match van ons", zei Rits aan Het Nieuwsblad.

Twee doelpunten op korte termijn brachten Club met de voetjes op de grond. "Dan valt er een goal uit de lucht, die we te makkelijk weggeven. Amuzu krijgt die bal met een beetje geluk mee tegen Sobol. We verliezen ook het contact in de zestien en tegen Nmecha is het dan kassa. Anderlecht kreeg enorm veel energie door die 1-1. Dan gaat er ook nog een zondagsschot binnen. Daarna zijn wij het een beetje kwijt geraakt. Daar moeten we toch aan werken", aldus een ontgoochelde Rits.