“We gaan met een bang hartje die wedstrijd bekijken

“We gaan met een bang hartje die wedstrijd bekijken"

12-04-2021 10:07
3

Waasland-Beveren weet maandagavond of het degradeert naar 1B of het nog een laatste kans heeft op de laatste speeldag. Als Moeskroen maandagavond een punt pakt of wint tegen Royal Antwerp dan valt het doek over Waasland-Beveren. Trainer Nicky Hayen zal met een bang hart de wedstrijd volgen.

Even leek Waasland-Beveren zondagmiddag op weg naar een levensbelangrijke zege in de strijd om degradatie. Maar in de laatste minuten gaf het een welgekomen punt uit handen. Nicky Hayen was teleurgesteld na de wedstrijd en gaf verlammende stress als hoofdzaak voor een zwakke eerste helft. 

Maandagavond speelt rechtstreekse concurrent, Moeskroen, in eigen huis tegen Royal Antwerp. Bij winst of een punt van Moeskroen degradeert Waasland Beveren naar 1B. Het belooft dus een heel spannende wedstrijd te worden voor de troepen van Hayen. "We gaan met een bang hartje die wedstrijd bekijken en hopen dat Antwerp vol voor de tweede plaats gaat, meer kunnen we niet doen", zei de trainer van WB aan Het Laatste Nieuws.

Over de dubbele wissel van Koïta had Hayen ook nog iets te zeggen. "Ik heb het hatelijkste moeten doen wat een coach kan doen: een invaller opnieuw wisselen. Hij is terecht boos op mij. Ik begrijp zijn frustratie, ontgoocheling en boosheid", aldus een teleurgestelde Hayen.