Waarom zou Anderlecht nu niet mikken op een tweede plaats?

"Waarom zou Anderlecht nu niet mikken op een tweede plaats?"

12-04-2021 08:30
30

Anderlecht is zo goed als zeker van Play-Off 1 na de 2-1 tegen Club Brugge. Tegen de topclubs heeft Anderlecht nu liefst 15 op 18. De tweede plaats ligt dus voor het grijpen, weet Marc Degryse. 

"KV Oostende maakt nog een waterkans, maar ik zie Anderlecht in de huidige flow zijn plek niet meer afgeven en een goed figuur slaan in Play-Off 1. Waarom zou Anderlecht nu niet op de tweede plaats mikken?", klinkt het in Het Laatste Nieuws.

"Ik baseer me ook op de onderlingen resultaten tegen de tegenstanders: zes op zes tegen Genk, zes op zes tegen Antwerp en drie op zes tegen Club: dat is 15 op 18. Zo verdienen ze ook de kwalificatie voor Play-Off 1."

Anderlecht mag dus naar boven kijken. "Misschien lijkt de tweede plek een overdreven ambitie als je ziet vanwaar Anderlecht komt, en we weten dat ze ook veel punten lieten liggen tegen kleinere clubs. Play-Off 1 halen is dus al een succes, maar die druk om zo hoog mogelijk te mikken hoort bij het DNA van Anderlecht. Het gaat niet alleen om de filosofie, maar ook om het moéten winnen. Die weg naar omhoog lijkt me ingezet."