Kompany zegeviert: Zelfs een clown stopt de progressie van deze groep niet

Kompany zegeviert: "Zelfs een clown stopt de progressie van deze groep niet"

Gepubliceerd: zondag 11 april 2021 om 23:28zo 11-04-2021 om 23:28

RSC Anderlecht zit weer helemaal in de lift na een 2-1-zege tegen rivaal én koploper Club Brugge. Daardoor komt Play-Off 1 plots wel érg dichtbij. Vincent Kompany geniet met volle teugen van het succes, al beseft hij dat het laatste puzzelstukje nog ontbreekt.

"Ik ben blij voor de jongens", reageert Kompany bij Sporza. "Ik kan ze zelfs geen klein beetje verwijten op hun ingesteldheid. Ze hebben het verdiend. We moeten respect hebben voor overwinningen en dat willen we  niet verstoppen. De jongens mogen tevreden zijn, maar morgen gaan we opnieuw werken."

Ondanks een 0-1-achterstand trok Anderlecht aan het langste eind. "Dat is een beetje de rode draad doorheen ons seizoen. We hebben altijd een reactie getoond, of het nu tijdens de match was of tijdens de week", stelt de trainer. "Dat is het voordeel van het werken met een jonge groep. Het zijn jongens die zich altijd opnieuw kunnen opladen voor deze momenten." 

Clown
 "Ik blijf er rustig bij", verzekert Kompany. "We hebben een wedstrijd gewonnen. Dat is leuk voor de supporters en voor de spelers, maar het werk is nog niet af. Daar kruipt veel werk en energie in. Dit blijft een ploeg van progressie. Je kan iemand verkleed als clown aan het stuur van deze ploeg zetten, dan stop je hun progessie nog niet. De jongens worden elke dag beter. Mijn rol is om die progressie te versnellen." 

Op de slotspeeldag zijn er nog heel wat scenario's mogelijk, maar Anderlecht heeft het vooral in eigen handen. "We moeten naar onszelf kijken. We waren eigenlijk al afgeschreven omdat we tegen Antwerp en Club moesten. We hebben nu zes op zes, ik wil negen op negen halen", klinkt het strijdvaardig. Kompany en co kijken volgend weekend Sint-Truiden in de ogen.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws