Atlético knoeit opnieuw en houdt titelstrijd met Real en Barça ongewild spannend

Atlético knoeit opnieuw en houdt titelstrijd met Real en Barça ongewild spannend

11-04-2021 23:00
1

De titelstrijd in Spanje wordt met de week bloedstollender: Atlético Madrid heeft verzuimd om de profiteren van de door Real Madrid gewonnen Clásico. De koploper van La Liga bleef tegen nummer zes Real Betis met pijn en moeite op 1-1 steken en blijft op een minimale voorsprong ten opzichte van Real Madrid en FC Barcelona staan.

Na de 2-1 in Estadio Alfredo Di Stéfano van zaterdagavond stonden de Madrileense rivalen in punten gelijk. Atlético – zonder de geschorste Luis Suárez en Marcos Llorente – kreeg in Sevilla de kans om drie punten weg te lopen en schoot ook uit de startblokken: Yannick Carrasco dook na vijf minuten voor een leeg doel op en schoof de bal koeltjes binnen.

Heel lang bleef die 0-1 voorsprong niet staan: Christian Tello bezorgde Atlético met een knappe volley zijn twintigste tegengoal van het seizoen. De gasten ontsnapten kort voor rust aan nummer 21: Emerson verzuimde om Betis op voorsprong te schieten. Atlético stelde daar een uitval van Ángel Correa en een 'net-niet-kans' voor João Félix tegenover.

Na rust gebeurde er lange tijd niet veel voor de doelen, maar in de loop van de tweede helft vloeiden de krachten weg bij Atlético, dat steeds meer in de verdrukking kwam. Diego Lainez kreeg de grootste kans, maar Jan Oblak redde een punt met een knappe reflex. Datzelfde deed Claudio Bravo overigens in de extra tijd aan de overkant, toen Correa zowaar voor hem opdook. Atlético gaat met één punt voorsprong op Real Madrid en twee punten op Barça: de ploeg van Diego Simeone is qua onderling resultaat in het nadeel van de stadgenoot en speelt op 9 mei nog uit tegen Barcelona.