Play-Off 1 blijft razend spannend: Anderlecht deed reuzezaak, Antwerp knijpt ze

Play-Off 1 blijft razend spannend: Anderlecht deed reuzezaak, Antwerp knijpt ze

11-04-2021 22:50 Laatste update: 12-04-2021 14:41
22

De voorlaatste speeldag van de reguliere competitie heeft al enige duidelijkheid verschaft over de tickets voor Play-Off 1, maar de strijd blijft verschrikkelijk spannend. Nummer vijf KV Oostende kan nog in de top-vier binnendringen, terwijl RSC Anderlecht en Royal Antwerp FC nog niet zeker zijn. VoetbalPrimeur.be lijst de stand van zaken op.

Koploper en waarschijnlijke kampioen Club Brugge is al even zeker van een stek in Play-Off 1, daar kon de 2-1-nederlaag bij Anderlecht niets aan veranderen. KRC Genk mocht zich deze middag dan weer rijk rekenen. Door de 4-0-zege tegen streekgenoot Sint-Truiden kunnen de Limburgers niet meer achterhaald worden. Momenteel staan ze zelfs tweede in de stand.

Antwerp kan daar wel nog over wippen. De ploeg van Frank Vercauteren komt maandagavond immers nog in actie, op het veld van laagvlieger Royal Excel Moeskroen. Als het in het haar laatste twee duels minstens twee punten pakt, is ook The Great Old zeker van haar plek in de top-vier. 

Anderlecht en Oostende lijken de voornaamste kandidaten om de top-vier alsnog te moeten laten schieten. Anderlecht staat er veruit het beste voor. Als de Brusselaars op de slotspeeldag een punt halen in Sint-Truiden, mogen ze feest vieren. Oostende heeft een simpele opdracht: zelf winnen van Cercle Brugge én hopen dat Anderlecht verliest. Als paars-wit weigert mee te werken, moet Antwerp tegen zowel Moeskroen als Genk maximaal een punt pakken.

Mogelijke scenario's

Anderlecht haalt Play-Off 1 als ...

Het zelf minstens een punt pakt tegen Sint-Truiden
Het verliest in Sint-Truiden, maar Antwerp nog twee keer verliest
Het verliest in Sint-Truiden, maar Oostende niet wint van Cercle.

Antwerp haalt Play-Off 1 als ...

Het zelf minstens twee punten pakt tegen Moeskroen en Genk
Het zelf één punt pakt en Anderlecht verliest in Sint-Truiden OF Oostende niet wint van Cercle
Het zelf nog twee keer verliest, maar Oostende niet wint van Cercle.

Oostende haalt Play-Off 1 als ...

Het zelf wint van Cercle en Anderlecht verliest in Sint-Truiden OF Antwerp niet meer dan één op zes haalt (bij gelijke stand is KVO in het voordeel op het vlak van doelpuntensaldo).