Oostende gaat in laatste instantie voorbij Beerschot en houdt hoop op top-vier

11-04-2021 22:36
23

KV Oostende blijft in de running om Play-Off 1 te halen. De kustjongens mochten zeker niet verliezen op bezoek bij K. Beerschot V.A., al leek dat lang het geval. Uiteindelijk haalden ze het dan toch: 1-2.

Oostende startte het cruciale duel zonder vaste aanvallers Fashion Sakala en Makhtar Gueye, maar dat liet zich niet meteen voelen. Naar goede gewoonte zetten de troepen van Alexander Blessin meteen hoog druk. Ook Beerschot probeerde dat, al slaagde de thuisploeg daar iets minder in. Grote kansen leverde dat niet meteen op voor KVO. Andrew Hjulsager was de meeste bedrijvige man, maar zijn schoten misten doel.

Halverwege de eerste helft klom Beerschot vanuit het niets op voorsprong. Verdediger Jan Van den Bergh pakte uit met een heerlijke dieptepass met buitenkant links, Loris Brogno werkte beheerst af. Na die openingstreffer viel het duel stil. Oostende probeerde wel om de gelijkmaker te vinden, tevergeefs.

Ommezwaai
Na de pauze wilde KVO de bakens verzetten, maar dat lukte allerminst. Het duel op het Kiel werd vooral bitsiger, met enkele smerige overtredingen. Tussendoor trachtte Raphaël Holzhauser gevaar te stichten vanop stilstaande fases. Oostende kreeg weinig voor elkaar, maar knokte zich in het slot van het duel toch weer in de wedstrijd. Met succes!

In de laatste tien minuten ging KVO zowaar op en over Beerschot. Eerste trof Marko Kvasina raak na een warrige hoekschop, drie minuten later kopte Jelle Bataille raak na een heerlijke voorzet van Hjulsager. Oostende hield die marge vast en schrijft drie punten bij op de teller. Daardoor komt het op 52 punten, twee minder dan Royal Antwerp FC en drie dan RSC Anderlecht. Als Oostende op de slotspeeldag wint van Cercle Brugge, kan het nog over beide ploegen wippen. Beerschot moet zich dan weer richten op de strijd om Play-Off 2.