Seraing mag zich verheugen op promotieduel na nederlaag van Lommel tegen Union

Seraing mag zich verheugen op promotieduel na nederlaag van Lommel tegen Union

Gepubliceerd: zondag 11 april 2021 om 22:03zo 11-04-2021 om 22:03

Union Saint-Gilloise heeft haar status als kampioen nog wat extra glans bezorgd. Tegen Lommel SK, dat derde staat in Eerste Klasse B, trok het met 2-0 aan het langste eind. Daardoor mag RFC Seraing zich verheugen op barragematchen om promotie.

Lommel had een duidelijke boodschap op voorhand: het moest winnen om de hoop op promotie levend te houden. In de eerste helft lukte dat aardig. Union begon weliswaar sterk, maar na een kwartier spelen nam Lommel de regie over. De Limburgers kregen zelfs enkele aardige kansen, al mocht Mathias Fixelles net voor rust aanleggen voor de beste mogelijkheid. Die ging echter mis.

Na de pauze bezorgde Union de bezoekers echter meteen een koude douche. Deniz Undav duwde een rebound binnen. De Brusselaars gingen onverbiddelijk voor de 2-0. Dat lukte Undav ook, maar in eerste instantie werd de spits nog afgekeurd voor buitenspel. Rond het uur was het dan toch raak: Undav trof ditmaal wel raak vanop de stip.

In het restant van de wedstrijd deed Lommel nog haar best om het tij te keren, maar dat lukte niet. Union bevestigt zo haar status als kampioen, terwijl Lommel haar kans op promotie ziet vervliegen. Seraing is zeker van de tweede stek en neemt het op tegen het nummer zeventien uit Eerste Klasse A.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws