VP-Analyse: Anderlecht op kruissnelheid en tekenen aan de wand bij Club Brugge?

11-04-2021 20:22 Laatste update: 20:27
56

Zondagavond nam Anderlecht de maat van Club Brugge. Paars-wit boekte een levensbelangrijke zege met het oog op Play-Off 1. In de VP-Analyse legt VoetbalPrimeur.be de wedstrijd bloot.

Matige eerste helft
De eerste helft had weinig weg van een topper. Slechts één keer kon de toeschouwer echt doelgevaar opmerken. Vormer scoorde de 0-1, maar werd teruggefloten door de VAR wegens buitenspel. Iets dat overigens voor wat commotie zorgde onder de Club-fans.

Verder speelde beide ploegen met angst voor een tegenaanval. Gelukkig werden we in de tweede helft meer verwend.

Er op en er over
De ingevallen Nog Lang maakte tien minuten in de tweede helft al de 0-1. Na een schitterende actie kon hij afwerken. Anderlecht bleef hierna lang monddood. Club Brugge leek zijn schaapjes op het droge te hebben, maar dat was buiten Nmecha gerekend. Uit het niets maakte hij de 1-1.

Toen even later ook Lokonga nog wist te scoren moest Club Brugge bekomen. Net als Anderlecht na de 0-1 hadden zij geen antwoord op de achterstand. Dat bleef zo tot het laatste eindsignaal.

Op kruissnelheid richting Play-Off 1
Na een knappe 9 op 9 kan Play-Off 1 Anderlecht bijna niet meer ontglippen. Ze moeten slechts een punt pakken op STVV indien KV Oostende zondagavond wint. Het is opvallend hoe de ploeg van Kompany nu kan omschakelen vanuit een benarde situatie naar een zegekoers. Dit paars-wit kan nog vonken geven in de top 4.

Tekenen aan de wand van Club Brugge?
Club Brugge speelde wederom niet haar beste wedstrijd. Lang blonk even uit, maar van de andere sterkhouders ging weinig dreiging uit. Na verlies tegen rechtstreekse Play-Off 1-tegenstanders Anderlecht en Antwerp moet Clement in eigen boezem kijken. Is dit een toevallige mindere periode, of zijn dit de tekenen aan de wand na een lang slepend seizoen? Dat zal de toekomst uitwijzen.

Lukas Nmecha werd in ons wedstrijdverslag bekroond tot man van de wedstrijd.