Man United neemt na dubieuze VAR-interventie revanche op Spurs en Mourinho

11-04-2021 19:29
1

Manchester United is door een 1-3 zege op Tottenham Hotspur drie punten ingelopen op koploper Manchester City. Edinson Cavani werd de gevierde man, nadat zijn eerste doelpunt werd gecanceld door de VAR.

Tottenham en Man United verzorgden zondag de topper van het Premier League-weekend: de bezoekers uit Noord-Engeland hadden wat goed te maken, na de 1-6 zege van Spurs eerder dit seizoen op Old Trafford.

Cavani leek zijn ploeg in de eerste helft op voorsprong te zetten, maar na bemoeienis van de VAR werd het doelpunt van de Uruguayaanse spits afgekeurd. Scott McTominay zou een overtreding hebben gemaakt op Heung-Min Son, tot groot onbegrip van Ole Gunnar Solskjaer langs de lijn en mastodonten als Gary Lineker, Roy Keane en Rio Ferdinand voor de buis.

Amper twee minuten later was het raak aan de andere kant: uitgerekend Son opende de score. In de tweede helft knokte Manchester United zich echter knap terug. Cavani stuitte eerst nog op doelman Hugo Lloris, maar Fred tikte de rebound binnen. Het was de eerste goal van de Braziliaanse middenvelder sinds 2018.

Het spel golfde daarna op en neer, met kansen voor Son, Bruno Fernandes, Paul Pogba en Harry Kane. Tien minuten voor tijd viel de winnende goal: Cavani kopte de 1-2 op aangeven van Mason Greenwood. In de blessuretijd tekende Greenwood zelf voor het slotakkoord. Door de zege komt United op elf punten van koploper Manchester City, met een wedstrijd minder gespeeld. Spurs blijft zevende.