Juventus maakt geen fout tegen Genoa en houdt aansluiting met AC Milan

11-04-2021 16:52

Juventus heeft geen fout gemaakt in de Serie A: in eigen stadion werd er met 3-1 gewonnen van Genoa. Na negentig minuten spelen stond er een 3-1 eindstand op het scorebord in Turijn.

Juventus kwam prima uit de startblokken tegen middenmoter Genoa. Dejan Kulusevski opende de score na vier minuten spelen door de bal in de verre hoek achter een kansloze Genoa-keeper Mattia Perin te schieten.

Halverwege de tweede helft was het Álvaro Morata die de score verdubbelde voor De Oude Dame. De spits kreeg de bal wat gelukkig voor zijn voeten, omdat Cristiano Ronaldo de rebound na een schot van Federico Chiesa tegen de paal werkte. Morata kon de bal vervolgens in een leeg doel schuiven.

De voet ging in de tweede helft van het gaspedaal bij Juventus, dat de wedstrijd rustig uit probeerde te spelen. Voormalig PSV- en PEC Zwolle-aanvaller Gianluca Scamacca bracht de spanning daarom al snel terug door de 2-1 achter Wojciech Szczesny te werken. Genoeg voor een stunt was het echter niet: Weston McKennie bepaalde de eindstand op 3-1. De invaller bekroonde zijn prestatie met een treffer.

Door de overwinning houdt Juventus de aansluiting met nummer twee AC Milan, dat één punt meer heeft. Koploper Internazionale lijkt hard op weg naar de titel en staat twaalf punten los op Juventus, elf op Milan.