Waasland-Beveren gaat in slot nog pijnlijk onderuit tegen KV Kortrijk

11-04-2021 17:48
29

Waasland-Beveren zal de laatste speeldag ingaan als de rode lantaarn. In een knotsgekke partij tegen KV Kortrijk ging het met 3-4 onderuit.

Bij de eerste kans voor KV Kortrijk was het al meteen raak. De Kerels konden niet beter beginnen aan de partij en zagen Zinho Gano al snel voor de 0-1 zorgen. Waasland-Beveren in nog wat grotere zorgen.

Waasland-Beveren was even van slag, maar Michael Frey kon zijn ploegmaats weer wakker schudden. De spits blijft overtuigen bij de Leeuwen en was ook tegen KV Kortrijk weer goed voor een doelpunt. De 1-1 viel in minuut 17.

Het gaf de ploeg van Nicky Hayen moed, dat ook de betere ploeg in de wedstrijd werd. De beste kansen waren ook voor de Waaslanders en net voor rust was het opnieuw raak. Wie anders dan Frey zorgde voor het doelpunt en de 2-1 voorsprong bij de rust.

Net zoals in de eerste helft begonnen de Kortrijkzanen ook sterk aan die tweede en kregen we al snel dat doelpunt. Niet van Gano, wel van Julien De Sart. Alles dus te herdoen voor Waasland-Beveren.

Het ging nog van kwaad naar erger voor Waasland-Beveren, dat op het uur een strafschop tegen kreeg na een foutieve tackle van Brendan Schoonbaert. Faiz Selemani plaatste zich achter de bal en zorgde voor de 2-3. Daar leek het bij te gaan blijven, maar in het absolute slot kreeg de thuisploeg nog een strafschop. Die werd benut door Frey, met een 3-3 stand tot gevolg.

Betekende dat ook een gelijkspel van de partij? Helemaal niet, in de allerlaatste minuut maakte Selemani er nog 3-4 voor KV Kortrijk van.