Genk toont zich oppermachtig en vernedert STVV

11-04-2021 15:13 Laatste update: 15:26
32

Zondag stond de Limburgse derby tussen KRC Genk en Sint Truiden VV op het programma. STVV verzekerde zich vorige week nog van het behoud. Genk deed nog volop mee voor Play-Off 1. De Genkies deden een uitstekende zaak en wonnen overtuigend met 4-0.

Wie had gehoopt op een spannende Limburgse derby was er al snel aan voor de moeite. Genk speelde dominant en eiste de bal op. Daarnaast toonde het zich ook efficiënt. In minuut 21 bracht Theo Bongonda zijn ploeg 1-0 voor op voorzet van Junya Ito. Diezelfde Ito speelde drie minuten later Bryan Heynen vrij en die haalde verschroeiend uit. De bal verdween in het dak van het doel en zo werd het 2-0. De Genkse honger was nog niet gestild want in minuut 35 maakte Kristian Thorstvedt er 3-0 van. STVV kreeg vlak voor de rust nog wel de uitgelezen kans om te scoren. Yuma Suzuki mocht namelijk een penalty nemen, maar deed dit te centraal. Maarten Vandevoordt kon redding brengen met een beenveeg. Zo gingen we de rust in met een 3-0 voorsprong voor Genk.

De tweede helft ging op hetzelfde elan verder als de eerste. Genk toonde zich oppermachtig en STVV kon geen vuist maken. In minuut 54 pikte Paul Onuachu zijn doelpuntje mee. Het is nummer 27 van het seizoen voor de Genk-spits. Daarna kreeg Genk nog wel enkele kansen via Bongonda onder meer, maar scoren lukte niet meer. Enige domper voor Genk in deze tweede helft is dat het twee spelers geblesseerd zag uitvallen. Carlos Cuesta bleef tijdens de rust al in de kleedkamer. Ito verliet in de loop van de tweede helft het veld met last aan de lies.

Dankzij deze overwinning wipt Genk voorlopig over Royal Antwerp FC naar de tweede plaats in het klassement. Antwerp speelt maandag nog tegen Moeskroen. De Limburgers zijn wel al zeker van een plaats in Play-Off 1.