Breaking news

"Kompany is eigenlijk te goed voor Anderlecht, maar hij moest ergens beginnen"

Boucaut ziet fout in strafschopgebied, maar geeft geen penalty: Zeer vreemd

Boucaut ziet fout in strafschopgebied, maar geeft geen penalty: "Zeer vreemd"

Gepubliceerd: zondag 11 april 2021 om 14:56zo 11-04-2021 om 14:56

Laatste update: zondag 11 april 2021 om 15:13zo 11-04-2021 om 15:13

Bij een 4-0 stand voor KRC Genk tegen STVV gaat Daniel Munoz in het strafschopgebied in de fout met gevaarlijk spel. Alexandre Boucaut fluit ook voor een fout... maar niet voor een strafschop.

De scheidsrechter besloot om een indirecte vrije trap te geven, tot groot ongeloof van velen. De spelers van STVV begrepen er weinig van, ook Gilles De Bilde niet. "Zeer vreemd, dit heb ik al lang niet meer gezien", zegt De Bilde bij Eleven Sports. "Dat zijn toch zaken waar je meer over wil weten. Hopelijk geeft Boucaut toch uitleg na de wedstrijd", aldus de commentator.

Volgens de spelregels is het echter correct om een indirecte vrije trap te geven bij gevaarlijk spel in de zestien, al is het al even geleden dat dat nog zo is gefloten door een scheidsrechter. STVV wist uiteindelijk ook niets te puren uit die indirecte vrije trap, waardoor het 4-0 bleef. Eerder in de wedstrijd gaf Boucaut STVV ook een makkelijke penalty, maar die werd gestopt door Maarten Vandevoordt.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws