Internazionale zet met goal in extremis grote stap richting landstitel

11-04-2021 14:35

Internazionale heeft een late overwinning geboekt op Cagliari en kan de landstitel al ruiken. Met nog acht wedstrijden te gaan is de voorsprong op nummer twee AC Milan maar liefst elf punten.

Inter moest diep gaan om het laaggeklasseerde Cagliari (18e) op de knieën te dwingen. De ploeg van Antonio Conte had vanaf het eerste fluitsignaal een overwicht, maar deed daar weinig mee. Zo kregen Christian Eriksen en Alexis Sanchez kansen op 1-0. Laatstgenoemde dacht te scoren, maar werd teruggefloten vanwege buitenspel.

In de tweede helft veranderde het spelbeeld nauwelijks. Cagliari kon enkel tegenhouden en hopen op een 0-0. Stefan de Vrij was twintig minuten voor tijd met een kopbal op de lat dicht bij de bevrijdende goal, die even later alsnog viel toen Conte aanvallend gewisseld had. Ook bij Romelu Lukaku stond het vizier niet scherp.

De held van de middag was Matteo Darmian, die binnentikte na een voorzet van Achraf Hakimi. Het bleek genoeg voor de overwinning.