Clasie (ex-Club Brugge) duidelijk over gokschorsing: 'Is heel groot gemaakt'

Clasie (ex-Club Brugge) duidelijk over gokschorsing: 'Is heel groot gemaakt'

11-04-2021 21:45 Laatste update: 20:59
1

Jordy Clasie wil niet veel kwijt over zijn gokschorsing. De AZ-middenvelder stelt na afloop van het duel tussen AZ en Sparta dat 'er van iets kleins iets heel groots gemaakt is'.

De voormalige speler van Club Brugge heeft een schorsing van twee duels moeten uitzitten, vanwege gokken op wedstrijden uit de Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie. De buurjongen van Clasie zou op zijn account hebben ingezet op die duels.

Bij ESPN wordt Clasie gevraagd naar zijn gokschorsing, nadat hij in de gewonnen wedstrijd tegen Sparta trefzeker was. "Daar wil ik niet veel over kwijt", reageert hij. "Ik ben twee wedstrijden geschorst geweest, het is prima zo. Ik wil me nu gewoon focussen op voetbal. Het is eigenlijk iets heel kleins dat groot is gemaakt. Ik wil me gewoon focussen op de club en het team."

Tegen Sparta mocht Clasie voor de eerste keer dit seizoen in de basis starten. "Daar was ik heel erg aan toe", reageert de 29-jarige middenvelder. "Iedere speler snakt ernaar om minuten maken en om belangrijk te zijn voor de ploeg. Dat was een tijd geleden voor mij. Maar de ploeg staat goed en we draaien goed. Ik ben dan wel realistisch genoeg om te weten dat de trainer niet snel zal wisselen. Ik zal me moeten schikken in deze rol."