KAA Gent speelt weer met gele shirts, Vanhaezebrouck met opvallende uitleg

KAA Gent speelt weer met gele shirts, Vanhaezebrouck met opvallende uitleg

Gepubliceerd: zondag 11 april 2021 om 14:30zo 11-04-2021 om 14:30

KAA Gent wist zaterdag te overtuigen en won met knappe 4-0 cijfers van Sporting Charleroi. Dat deed het in de gele shirts. Opvallend, want Gent speelde thuis. Maar daar is volgens Hein Vanhaezebrouck een goede reden voor.

De supporters zijn geen fan van het gele shirt en hadden Gent dan ook liever in het echte thuisshirt gezien. "Die gele shirts vanavond? Dat was mijn beslissing", legt Vanhaezebrouck uit op de website van KAA Gent.

"Het is een lang verhaal dat begon tijdens het kampioenenjaar. Toen pakten we tegen Charleroi maar 1 op 6 en werden we door hen bijna geen kampioen. Ik stelde vast dat het kleurverschil met hun wit-zwarte shirt, zwarte broek en zwarte kousen, niet goed afstak tegen ons blauw. Blauw en zwart, dat gaat niet goed samen vind ik, dat is een probleem. Ik heb dan beslist om die combinatie niet meer te doen", aldus Vanhaezebrouck.

Altijd geel
Dat blijkt dus ook de reden voor de gele shirts te zijn. "Niet veel daarna heb ik gevraagd om vanaf dan altijd in het geel te spelen tegen hen. Je gaat mij niet horen zeggen dat we daardoor gewonnen hebben, maar het verschil tussen beide teams is in elk geval duidelijker", geeft Vanhaezebrouck nog aan.

Vanhaezebrouck doet echter ook meteen een belofte aan de Gent-fans. "Ik snap onze supporters. Zij willen in thuismatchen het blauwe shirt zien. Wel, ik kan hen bij deze al zeggen dat we volgend jaar thuis in het blauw, uit in het wit en niet te vaak meer in dat geel zullen spelen. Tenslotte is het al zes jaar dat geel. Tijd om dat wat achterwege te laten", besluit de coach van Gent.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws