Kompany had aanbiedingen uit Verenigde Staten en China op zak

"Kompany had aanbiedingen uit Verenigde Staten en China op zak"

Gepubliceerd: zondag 11 april 2021 om 13:30zo 11-04-2021 om 13:30

Het is inmiddels al twee jaar geleden dat Vincent Kompany koos voor een avontuur bij Anderlecht. Zijn broer François weet dat Kompany ook heel wat andere mogelijkheden had, maar koos voor de moeilijkste optie.

"Hij had verschillende aanbiedingen en wou mijn mening horen", legt hij uit aan Het Laatste Nieuws. "Hij kon nog een seizoen bij Manchester City blijven spelen, hij kon in Amerika of China gaan voetballen, maar ook Anderlecht had een voorstel gedaan."

François had zelf een andere keuze gemaakt. "Voor mij was het simpel. 'Ik zou nog een jaar bij City blijven', zei ik onmiddellijk. 'Je bent nog altijd bij de besten, waarom zou je nu al een niveau lager spelen?' Ik kon al raden wat hij ging antwoorden: 'Ja, maar.' (lacht) Mijn broer is de grootste specialist ter wereld in 'ja, maar'. In elke discussie duikt dat voortdurend op. En ook nu."

Kompany liet zijn hart uiteindelijk spreken. "Hij wilde nog wel een seizoen op het hoogste niveau spelen, maar hij keek al verder. Ook City had een job voor hem klaar, maar het project van Anderlecht vond hij een veel grotere uitdaging. En dat begreep ik."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws