KAA Gent veegt de vloer aan met Charleroi, comeback van De Bruyn

10-04-2021 22:35
13

KAA Gent moet de hoop op Play-Off 2 toch nog niet opbergen en heeft weten te overtuigen tegen Sporting Charleroi. Een uitstekend begin was genoeg om voor de winst te zorgen. Het werd 4-0.

Ivan De Witte eiste de volle overgave van zijn spelers en werd ook op zijn wenken bediend. Na amper enkele minuten kwam de Buffalo's via Roman Bezus al op voorsprong tegen Charleroi. Gent nam de Carolo's stevig bij de keel en liet niet meer los.

Bezus kon nog voor de tiende minuut zich al tot matchwinnaar kronen door ook een strafschop om te zetten. Meteen een dubbele voorsprong voor Gent dat goed op weg leek naar winst tegen Charleroi.

Charleroi wist zich na dat bijzonder slecht begin wel beter in de partij te knokken en kreeg ook enkele mogelijkheden. Echt groot doelgevaar kwam er echter niet en het bleef uiteindelijk ook 2-0 tot de rust.

Ook de tweede helft was aanvankelijk voor Charleroi en Gent-verdediger moest al vroeg redding op de lijn brengen. Ook Shamar Nicholson stond dicht bij een doelpunt, maar dat kwam er niet.

Toch niet aan de zijde van Charleroi, wel aan dat van Gent. Net na een uur voetballen was het Tarik Tissoudali die de wedstrijd helemaal in het voordeel van Gent besliste: 3-0 en de drie punten voor KAA Gent. De partij kreeg zelfs nog wat extra glans toen Alexandre De Bruyn bij zijn comeback ook voor de 4-0 eindstand zorgde.