Weinig begrip voor keuze Sambi Lokonga bij Rode Duivels: Rits is 5x beter

Weinig begrip voor keuze Sambi Lokonga bij Rode Duivels: "Rits is 5x beter"

Gepubliceerd: zaterdag 10 april 2021 om 22:04za 10-04-2021 om 22:04

Bij de voorbije selectie van de Rode Duivels werd Albert Sambi Lokonga opgeroepen door bondscoach Roberto Martinez. Hij kreeg daarmee onder andere de voorkeur op Mats Rits van Club Brugge. Daar begrijpt Glen De Boeck niets van.

Volgens het Anderlecht-icoon is Rits namelijk een pak beter dan Sambi Lokonga. "Ik ben geen fan. Ik begrijp niet dat die jongen al Rode Duivel is als je ook Mats Rits hebt", geeft De Boeck aan in Het Nieuwsblad.

De Boeck kent Rits ook maar al te goed. "Op die positie vind ik die vijf keer beter. Rits coachte ik nog als trainer van Beerschot. Mats kwam toen van Ajax als buitenspeler. Hij was nog jong en verwend, maar hoe hij zich ontwikkeld heeft als controleur: gefocust, scherp, vista… Lokonga maakt één goeie actie en zijn match is geslaagd", aldus De Boeck.

De Boeck verkiest ook Charles De Ketelaere boven Yari Verschaeren. “Makkelijk: De Ketelaere. Prachtig hoe die jongen zich ontplooit. Terwijl het bij Verschaeren ongelofelijk is hoe diep die op een bepaald moment is weggezakt na zijn sterke debuutseizoen. Dat komt omdat hij te weinig omringd is", besluit hij.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws