Dortmund, Chelsea en Milan maken geen fout, Zlatan pakt bijzondere rode kaart

10-04-2021 20:25

AC Milan blijft stevig op de tweede plaats staan in de Serie A na een 1-3 overwinning op bezoek bij laagvlieger Parma. Borussia Dortmund en Chelsea wisten hun wedstrijden tegen respectievelijk VfB Stuttgart en Crystal Palace ook winnend af te sluiten.

VfB Stuttgart - Borussia Dortmund 2-3
Het gaat niet vanzelf de laatste tijd bij Borussia Dortmund, maar op bezoek bij VfB Stuttgart werd er weer eens gewonnen. Daarvoor moesten de geel-zwarten echter ver gaan. Na een kwartier spelen zette Sasa Kalajdzic de thuisploeg op voorsprong en pas na rust werd Dortmund wakker. Enkele minuten na de theepauze maakte Jude Bellingham er 1-1 van, niet veel later stond via Marco Reus ook de 1-2 op het scorebord.

Hiermee was het echter nog niet gedaan. Stuttgart kwam op gelijke hoogte via Daniel Didavi, maar twee minuten later wist Dortmund, waar Thorgan Hazard tien minuten voor tijd voor inviel,  de voorsprong alweer te pakken. De negentienjarige Ansgar Knauff werd de matchwinner voor het elftal van coach Edin Terzic. Hij schoot de 2-3 achter Stuttgart-keeper Gregor Kobel.

Crystal Palace - Chelsea 1-4
Een makkelijke avond voor Chelsea op bezoek bij stadsgenoot Crystal Palace. De ploeg van Thomas Tuchel kwam geweldig uit de startblokken. Kai Havertz opende de score na acht minuten spelen, Christian Pulisic zorgde twee minuten later voor de 0-2. Na precies een halfuur kopte Kurt Zouma de 0-3 binnen, waardoor de wedstrijd zo goed als gespeeld was.

Halverwege de tweede helft deed Christian Benteke iets terug namens Palace, maar de laatste treffer was voor Chelsea. Pulisic zorgde met zijn tweede van de avond voor de 1-4 eindstand.

Parma - AC Milan 1-3
Het kostte AC Milan de nodige moeite, maar de ploeg van Alexis Saelemakers neemt de drie punten mee terug naar Milaan na een 1-3 overwinning op Parma. Lang leek er geen vuiltje aan de lucht voor I Rossoneri. Ante Rebic zette zijn ploeg na acht minuten spelen op voorsprong na een goede combinatie met Zlatan Ibrahimovic.

Vlak voor rust zette Franck Kessié zijn ploeg op 0-2 na een goedlopende aanval. Na rust kreeg Milan echter een flinke tegenvaller te verwerken toen Zlatan met rood van het veld werd gestuurd. Hij zou wat geroepen hebben richting scheidsrechter Fabio Maresca en kon inrukken. Enkele minuten na die rode kaart bracht Riccardo Gagliolo de spanning terug met de 1-2, maar vlak voor tijd besliste Rafael Leão de wedstrijd door de 1-3 te maken.