Defour krijgt mooi afscheid bij KV Mechelen met knappe zege tegen Essevee

10-04-2021 20:22
1

KV Mechelen heeft de laatste thuiswedstrijd van de reguliere competitie in schoonheid kunnen afsluiten. Het kende weinig problemen met Zulte Waregem en won met 4-2 van Essevee.

Nog voor de partij begon kregen we een indrukwekkend eerbetoon voor de afscheidnemende Steven Defour van KV Mechelen. Het leek de spelers van Malinwa ook de nodige moed te geven om op zoek te gaan naar die overwinning.

We kregen een slordig begin, maar de eerste kansjes waren wel voor de thuisploeg. Naarmate de wedstrijd vorderde, kwam de ploeg van Wouter Vrancken wel beter in de partij en werd het uiteindelijk ook beloond.

Op het half uur kon uitblinker Nikola Storm op aangeven van Mrabti de 1-0 voorbij doelman Bostyn tikken. Niet veel later verdubbelde diezelfde Storm zijn doelpuntenaantal en maakte hij er 2-0 van. Voor Essevee leek de wedstrijd daarmee ook al zo goed als voorbij.

In de tweede helft kregen we een beter Zulte Waregem te zien, dat bijzonder aanvallend voor de dag kwam. Het kreeg ook enkele opportuniteiten en leek snel die aansluitingstreffer te gaan bemachtigen. Uiteindelijk was het wel even wachten, maar kregen we in minuut 64 dan toch de 2-1. Gianni Bruno verlengde een kopbal van Seck in doel.

Dat ene doelpunt bleek echter niet voor de comeback te gaan zorgen want niet veel later stond het 3-1 via de voet van Ferdy Druijff. Alles weer te herdoen voor Essevee, dat niet bij machte leek om nog punten te pakken. Dat was buiten Bruno gerekend, die iets meer dan tien minuten voor tijd toch nog voor de 3-2 kon zorgen.

Echt spannend werd het echter niet. Enkele minuten later stond KV Mechelen weer op een voorsprong van twee doelpunten na een treffer van Igor De Camargo. 4-2 en daar bleef het ook bij.