Sels (ex- KAA Gent) krijgt er vier om de oren tegen PSG en verliest

10-04-2021 19:00
2

Paris Saint-Germain houdt de druk er vol op bij Lille OSC in de Ligue 1. De ploeg van trainer Mauricio Pochettino begon met een aantal opvallende namen aan het duel met Strasbourg. Matz Sels maakte de negentig minuten vol en verloor met 1-4. De blessure van Keylor Navas vormt een smet op de overwinning.

De Franse grootmacht had aan één flitsende helft genoeg om het verschil te maken met Strasbourg. Kylian Mbappé zette na ongeveer een kwartier spelen de 0-1 op het scorebord. De rappe aanvaller dolde de verdediging van de tegenstander en verraste Sels.

Nog voor rust besliste PSG het duel vervolgens. Pablo Sarabia en Moise Kean zorgden ervoor dat er met 0-3 gerust ging worden. Na de theepauze zagen we Keylor Navas echter niet meer terug. De doelman liep een spierblessure op. Een flinke tegenvaller voor PSG met het oog op de return in de Champions League tegen Bayern München volgende week.

Paris Saint-Germain deed het in het tweede bedrijf rustig aan en incasseerde na 63 minuten spelen zelfs een tegentreffer. Dion Moise Sahi verschalkte Sergio Rico, die als vervanger van Navas binnen de lijnen was gekomen. Het slotakkoord was echter voor Leandro Paredes. De middenvelder van PSG schoot een vrije trap op prachtige wijze achter een kansloze Strasbourg-keeper Sels.

Door de overwinning sluit PSG weer aan achter Lille, dat vrijdagavond met 0-2 won op bezoek bij Metz. Het verschil tussen de twee ploegen is drie punten.