Uitgerekend Alexander-Arnold de held: Liverpool beëindigt dramatische thuisreeks

Uitgerekend Alexander-Arnold de held: Liverpool beëindigt dramatische thuisreeks

10-04-2021 18:30
6

Premier League-titelhouder Liverpool is aan een dramatisch seizoen bezig, maar mag tóch nog hopen op Champions League-voetbal. The Reds hadden tegen Aston Villa pech met de VAR, maar wonnen dankzij Trent Alexander-Arnold in extremis en komen voorlopig naast nummer vier West Ham United.

Aston Villa had eerder dit seizoen met liefst 7-2 van de regerend landskampioen gewonnen. De nummer tien van Engeland ontsnapte in het openingskwartier meerdere malen aan een openingstreffer, maar groeide in de loop van de eerste helft in de wedstrijd. Op slag van rust produceerde Ollie Watkins een niet onhoudbaar schot, waar Alisson Becker zich echter op verkeek: 0-1.

Nog voor rust leek Liverpool zijn eerste Premier League-velddoelpunt op het eigen Anfield sinds 27 december (!) te maken, maar dat was buiten de VAR gerekend: die nam na het leggen van de lijnen nipt buitenspel waar en keurde de gelijkmaker van Roberto Firmino af. Na een klein uur spelen wist Liverpool zijn dramatische Anfield-reeks alsnog te beëindigen: Emiliano Martínez redde na een vlotte Liverpool-aanval, maar Mohamed Salah werkte de rebound over de lijn en deze treffer bleef wél staan.

Kort na die gelijkmaker leek Aston Villa weer op voorsprong te komen, maar de thuisploeg ontsnapte: een inzet van Trézéguet eindigde tegen de paal. In het laatste half uur leek er geen verandering meer te komen in de score, maar bij het ingaan van de extra tijd sloegen The Reds alsnog toe: uitgerekend de dit seizoen fel bekrititseerde Alexander-Arnold meldde zich aan het front en verschalkte Martínez met een fraai geplaatst schot. De eerste Premier League-thuiszege in vier maanden tijd was daarmee een feit.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie