Tien Cercle-spelers vegen de vloer aan met OHL

10-04-2021 18:11 Laatste update: 18:18
16

Zaterdagnamiddag speelden Cercle Brugge en Oud-Heverlee Leuven tegen elkaar. Voor beide ploegen een belangrijke wedstrijd. OHL speelde voor een plek in Play-Off 2 en Cercle speelde voor het behoud. Uiteindelijk was het Cercle dat een gouden zaak deed en won met 3-0.

De wedstrijd begon nochtans met een serieuze domper voor de Vereniging. Na een halfuur spelen moest het met tien verder na een rode kaart voor Kévin Hoggas. Een kwartier later, vlak voor de rust, ging de thuisploeg van de spreekwoordelijke hel naar de hemel. Het was Ike Ugbo die daarvoor zorgde. Hij bracht zijn ploeg 1-0 voor. Dat was ook de ruststand.

Na de rust deed Ugbo zijn kunstje nog eens vlotjes over. In minuut 56 verdubbelde hij de voorsprong voor Cercle. En alsof dat nog niet genoeg was gingen de tien overgebleven Cercle-spelers nog op zoek naar een derde treffer. En die vonden ze ook. Met dank aan Jérémy Taravel werd het zowaar 3-0. Het blok dat coach Yves Vanderhaeghe op poten had gezet leek onverzettelijk. 3-0 was de eindstand.

En zo heeft Cercle Brugge een uitstekende zaak gedaan in de strijd om het behoud. Het loopt nu vier punten uit van Moeskroen, dat op plaats zeventien staat. Als zowel Moeskroen als Waasland-Beveren niet weten te winnen dit weekend is Cercle zeker van een verlengd verblijf in 1A. Waasland-Beveren ontvangt KV Kortrijk en Moeskroen krijgt Royal Antwerp FC over de vloer.