Derbykoorts in Limburg: KRC Genk in het voordeel, maar STVV maakt kans

Derbykoorts in Limburg: KRC Genk in het voordeel, maar STVV maakt kans

10-04-2021 12:45 Laatste update: 15:30
7

Acht dagen voor de Limburgse feestdag staat de derby op het programma. KRC Genk ontvangt STVV of, ‘de smurfen’ tegen ‘de kanaries’. KRC Genk is in het voordeel, maar één opvallend cijfer houdt STVV recht.

Gewonnen wedstrijden
KRC Genk en STVV speelden 40 keer tegen elkaar. Daarvan won KRC Genk 25 wedstrijden, STVV 6, en speelden ze 9 keer gelijk. KRC Genk is zo zwaar in het voordeel. STVV kon in 21 jaar slechts drie kaar gaan winnen in Genk. Met veel moed zal de burger dus niet naar de mijnstad afreizen, al hebben ze wel een opvallende statistiek achter de hand.

Strohalm STVV
Het is van mei 2017 geleden dat KRC Genk thuis een competitiewedstrijd kon winnen van STVV. De laatste keer was de baragematch voor Europa (3-0). De volgende keren werd het tweemaal 1-1, en de laatste keer (november 2019) ging STVV zelfs winnen in de Luminus arena.

Doelpunten
De Limburgse derby staat altijd garant voor spektakel. Vaak is er veel te beleven langs het veld, maar de spelers moeten zeker niet onder doen. In 40 wedstrijden viel er slechts 8 keer één of geen doelpunt. 21 keer raakte de bal het net 2 of 3 keer, en in 11 wedstrijden vielen er zelfs meer dan 4 doelpunten. 

De Limburgse derby staat zondag om 13u30 op het programma, en is LIVE te volgen op VoetbalPrimeur.be.