Francois Kompany over zijn broer: We zijn opgegroeid met Anderlecht

Francois Kompany over zijn broer: "We zijn opgegroeid met Anderlecht"

Gepubliceerd: zaterdag 10 april 2021 om 11:36za 10-04-2021 om 11:36

Vincent Kompany is 35 jaar geworden zaterdag. Zijn broer François Kompany sprak met Het Laatste Nieuws over Vincent en de keuze die hij maakte om terug te keren naar België. 

Vincent Kompany keerde enkele jaren geleden terug van Manchester City, waar hij een halfgod was, voor een avontuur met zijn oude geliefde RSC Anderlecht. Sinds de terugkeer kreeg het project van Kompany al bakken kritiek maar toch blijft hij doorgaan. François Kompany blikte terug op het moment dat hij terugkeerde. "Hij kon naar Amerika of China, maar kon dus ook terugkeren naar Anderlecht. Wel, als ik hem was geweest, dan was ik bij Manchester City gebleven. Maar we zijn opgegroeid met Anderlecht, ons dekbed en onze handdoeken waren paars. Ik snapte wel dat hij dit wilde doen. Als voetballer al was Vincent bezig met tactiek, het is een passie, hij leeft zijn droom. Hij zou vandaag exact dezelfde keuzes maken – daar ben ik van overtuigd", vertelde de broer van Vincent Kompany aan Het Laatste Nieuws.

Ondanks zijn grote status in het buitenland en zijn ongelofelijk palmares krijgt Vincent Kompany bakken kritiek. Broer François snapt dat niet. "Het boeit hem niet wat er in de kranten staat. Anders overleef je niet op dat niveau. Trouwens, de kritiek in België is vaak goedkoop. Ik zag dat sommigen Eden Hazard afschrijven voor Real Madrid omdat hij nu al eventjes geblesseerd is. Dan denk ik: ‘Kalmkes, mensen.’ En Romelu Lukaku krijgt ook regelmatig negatieve commentaren, terwijl die jongen de meest scorende spits in de geschiedenis van de Rode Duivels is. Eigenlijk zou niemand iets over hem mógen zeggen, maar toch gebeurt het. Typisch Belgisch. Hoge bomen vangen veel wind, zeker?", aldus François Kompany.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws