Holzhauser laat Vanaken en Vormer achter hem, meest bepalende middenvelder

Holzhauser laat Vanaken en Vormer achter hem, meest bepalende middenvelder

10-04-2021 11:26 Laatste update: 19:31
6

Beerschot speelt een voortreffelijk seizoen en maakt zelfs nog een kleine kans om Play Off 1 te spelen. Hernan Losada heeft een groot aandeel in de opmars van Beerschot in het Belgisch voetbal, maar Beerschot mag vooral Raphael Holzhaueser bedanken voor dit seizoen.

Raphael Holzhauser is maar liefst meer dan 52% betrokken in de doelpuntenproductie van beerschot dit seizoen in de Jupiler Pro League. De middenvelder wist 16 keer te scoren en gaf ook 16 assists. Duizelingwekkende cijfers voor een speler die vorig seizoen in 1B zat. Met deze cijfers strandde Holzhauser op een tweede plaats voor de Gouden Schoen. Die eer was weggelegd voor Lior Refaelov die ook in Europa het mooie weer maakte.

Voor Vanaken en Vormer, Naast Boussoufa
Normaliter win je met deze cijfers de gouden schoen. Denken we maar aan het wonderjaar van Ruud Vormer. Vormer had dan een voet in 30 doelpunten van Club Brugge dat seizoen in de Jupiler Pro League, mede dankzij het behalen van de titel dat jaar won Vormer de Gouden Schoen. 
Zijn partner op het middenveld bij Club Brugge won de gouden schoen al tweemaal. Vanaken was in het seizoen '18-'19 goed voor 14 doelpunten en 17 assists. Een straffe prestatie van Holzhauser om deze twee achter hem te laten. Hij moet enkel Mbark Boussoufa naast zich dulden maar Boussoufa speelde ook soms in de aanval. Dat maakt hem de meest bepalende middenvelder van deze eeuw in de Jupiler Pro League. 

Enkel Bacca en Sonck gaan hem voor
Hij moet enkel twee aanvallers laten voor gaan: Wesley Sonck (39) en Carlos Bacca (35). Wesley Sonck was goed voor 39 beslissende acties in het seizoen 2001-2002 en 35 het jaar nadien. Carlos Bacca telde dan weer 35 'scorerpunkte' in het seizoen 2012-2013. Soncks prestatie is trouwens extra straf, omdat er toen nog geen play-offs waren en er dus slechts 34 in plaats van 40 matchen werden gespeeld.

Holzhauser kan dus nog het record van Sonck evenaren of zelfs verbreken wantv met nog twee competitiewedstrijden en eventueel Play Off wedstrijden heeft Holzhauser nog tijd.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie