Normaal dat de coach dan vasthoudt aan zijn ploeg. Ik ga niet eisen dat ik speel

"Normaal dat de coach dan vasthoudt aan zijn ploeg. Ik ga niet eisen dat ik speel"

Gepubliceerd: zaterdag 10 april 2021 om 09:10za 10-04-2021 om 09:10

Club Brugge haalde, als vervanger voor de vertrokken Krépin Diatta en Emmanuel Dennis, een oude bekende terug, Nabil Dirar. De Marrokaanse vleugelspeler kwam op huurbasis van Fenerbache naar Club Brugge. De 35-jarige ex-speler van Westerlo is veranderd en heeft veel respect voor de trainer en mens Philippe Clement 

Veel vreugde aan de terugkeer van Nabil Dirar naar het Jan Breydel stadion hebben beide partijen nog niet gehad. De vleugelspeler startte nog maar twee keer in de basis en kon maar enkele keren een paar minuten meepikken. Momenteel is Dirar geblesseerd door een lichte blessure aan de hamstring. Toch wil Dirar niet spreken van een mislukte terugkeer, want hij begrijpt de keueze van Clement. "Ik moet eerlijk zijn: we zijn alleen nog in de Belgische competitie actief en Clinton Mata doet het goed. Bovendien had ik voor de interlandbreak pijn aan de hamstrings, waardoor ik de wedstrijden tegen Charleroi, AA Gent en Antwerp miste. Het is normaal dat de coach dan vasthoudt aan zijn ploeg. Ik ga niet eisen dat ik speel", aldus Dirar aan Het Nieuwsblad.

Vroeger ging Dirar wel eens in tegen zijn trainers met de daarbijhorende sancties. Maar de jaren brachten hem wijsheid, maar ook de aanpak van Clement speelt een grote rol vindt Dirar. "Ook al krijg ik maar tien of vijftien minuten, ik heb een goeie verstandhouding met de coach. Ik moet nu coach zeggen, vroeger zei ik gewoon Clement. Of Philippe. Het is raar plots coach te zeggen, maar ik heb hem altijd gerespecteerd. Hij was een ancien naar wie ik moest luisteren en hij was eerlijk. Ik heb altijd dat beeld van hem behouden. Ook als ik hem nu bezig zie met de spelers merk ik dat hij een goeie mens is. ­Iedereen houdt van hem in de kleedkamer. Hij vindt altijd de juiste woorden als hij met je spreekt. Qua communicatie is hij bijna een psycholoog", vertelt de 35-jarige Marrokaan.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws