STVV dreigt topschutter Suzuki te verliezen: Bij voorkeur de Serie A

STVV dreigt topschutter Suzuki te verliezen: "Bij voorkeur de Serie A"

10-04-2021 07:45

STVV heeft zich afgelopen week na een 2-4 zege tegen Waasland-Beveren definitief weten te verzekeren van het behoud in de hoogste klasse. Daarvoor mag het ook topschutter Yuma Suzuki bedanken, die reeds zeventien keer raak trof. Al lijkt de Japanner andere oorden op te zoeken.

In aanloop naar de derby tegen KRC Genk gaf Suzuki aan dat hij deze zomer graag een volgende stap in zijn carrière wil zetten. "Waar ik heen trek, weet ik nog niet. Ik droom alleszins van het allerhoogste: spelen in de Champions League en veel scoren in één van de grote Europese competities, bij voorkeur de Serie A", wordt de STVV-spits geciteerd door Het Laatste Nieuws.

Twee jaar terug verkocht STVV ook al Takehiro Tomiyasu voor ruim acht miljoen euro aan FC Bologna. Suzuki hoopt dezelfde weg af te leggen als zijn landgenoot. "Als er zo'n aanbieding komt, zou het logisch zijn dat ik erop inga", klinkt het. De marktwaarde van de Japanner wordt momenteel op 2,20 miljoen euro geschat, al wordt de vraagprijs op vijf miljoen euro geschat.