Clement zet zichzelf in de schaduw en dat zie ik niet bij Anderlecht

"Clement zet zichzelf in de schaduw en dat zie ik niet bij Anderlecht"

10-04-2021 07:00
34

RSC Anderlecht is de laatste weken steeds beter aan het voetballen, bovendien zitten ook de resultaten mee. Toch vindt Glen De Boeck niet dat Vincent Kompany veel verdienste heeft aan het huidige paars-wit. Integendeel, hij stelt zelfs dat Club Brugge onder hem geen kampioen zou worden.

De oud-verdediger van Anderlecht vindt dat de troepen van Kompany te vaak achteruit spelen, terwijl hij liever verticaal spel voorwaarts ziet, zoals Club Brugge. "Met Kompany als coach zou Club zelfs geen kampioen worden. Dan zou Club met horizontaler voetbal in het peloton zitten. Wat Clement bij Club goed doet, is zijn spelers belangrijk maken", klinkt het in Het Nieuwsblad.

Zo is de aanpak van Clement toch beduidend anders dan die van Kompany. "Hij zet zichzelf in de schaduw. Dat zie ik niet bij Anderlecht en dat is het probleem. Pas op, met Clement zou dit Anderlecht ook geen kampioen worden. Daarvoor is er te weinig kwaliteit. Philippe zou er wel meer uithalen. Meer kansen, minder naïviteit", besluit De Boeck.