Standard springt naar zevende plek na makkelijke zege tegen Eupen

09-04-2021 22:34
4

Standard is er opnieuw in geslaagd om de drie punten te pakken. Vrijdagavond werd KAS Eupen het slachtoffer, dat met 0-4 de boot in ging tegen de Rouches.

Het eerste kwartier van de wedstrijd was duidelijk voor Eupen, dat enkele bijzonder goede mogelijkheden kreeg, maar die ook onbenut liet. Het gaf Standard ook de tijd om zich terug in de wedstrijd te voetballen en zelf tot enkele kansen te komen.

Doelpunten kregen we niet en we leken ook naar een gelijke stand te gaan bij de rust. Selim Amallah kon na balverlies van Heris daar echter verandering in brengen. Op assist van Cimirot opende hij net voor de pauze de scoren met de 0-1.

Standard begon niet al te best aan de tweede helft en speelde met vuur tegen Eupen. De thuisploeg kreeg enkele mogelijkheden om tot het doelpunt te komen, maar raakte niet voorbij Arnaud Bodart. Standard slaagde er wil in om te scoren, al werd de treffer van Balikwisha afgekeurd vanwege buitenspel.

Het offensief van Eupen was ondertussen gaan liggen en Standard kon de wedstrijd rustig verder controleren. Uiteindelijk was het ook Standard dat het tweede doelpunt wist te scoren. Opnieuw Amallah, die zo de wedstrijd ook in het voordeel van de Rouches besliste.

Muleka en Lestienne zorgden uiteindelijk nog voor de 0-3 en 0-4, daar bleef het ook bij.