'Barça-selectie spreekt zich uit: liever Neymar dan excentrieke Memphis'

'Barça-selectie spreekt zich uit: liever Neymar dan excentrieke Memphis'

09-04-2021 22:10
2

De selectie van FC Barcelona heeft unaniem zijn voorkeur uitgesproken voor een terugkeer van Neymar naar Camp Nou. Een transfer van de Braziliaanse ster geniet de voorkeur boven de komst van de Nederlanders Georginio Wijnaldum en Memphis Depay.

Dat meldt althans Mundo Deportivo. Volgens de Catalaanse sportkrant leven er vooral over Memphis twijfels onder de spelers van Barça. Zij zien de Oranje-aanvaller als een te excentriek en bijzonder type op dit moment, klinkt het.

De selectie van coach Ronald Koeman is bovendien volledig overtuigd van de sportieve meerwaarde van Neymar, die nog altijd onderhandelt met Paris Saint-Germain over een nieuw contract. De 29-jarige dribbelaar moet de Catalanen het laatste zetje geven om weer echt een gooi te kunnen doen naar de Champions League. Vooral de spelers die al met hem samenspeelden willen hem graag terug.

Hoewel Barça in grote financiële problemen verkeert, sluit MD niet uit dat de nummer twee van La Liga een poging waagt bij PSG. Het contract van de Braziliaan loopt namelijk in 2022 af, waardoor dit de laatste kans kan zijn voor de Fransen om nog aan hem te verdienen. Een ruildeal met Ousmane Dembélé of Antoine Griezmann worden als mogelijke optie aangedragen.

Het salaris van Neymar vormt wel een struikelblok. Zijn komst zou dan ook meerdere 'slachtoffers' eisen, schrijft MD. Daarnaast zal de aanvaller zijn rechtszaak tegen Barcelona moeten laten vallen.