Lukaku blijft maar overladen worden met Italiaanse lof: 'De Serie A gesloopt'

Lukaku blijft maar overladen worden met Italiaanse lof: 'De Serie A gesloopt'

09-04-2021 22:00
3

Romelu Lukaku blijft maar overtuigen in Italië en is goed op weg om de titel te pakken met Internaizonale. In Italië is men inmiddels helemaal wild van onze landgenoot en kan men de lof ook niet op.

Lukaku zit inmiddels aan 21 doelpunten en negen assists in 28 competitiewedstrijden. Bij Corriere dello Sport strooit ex-speler Evaristo Beccalossi met de lof. "De team-spirit van Inter maakt het verschil, maar Lukaku is toch het glazuur op de cake. Niet alleen vanwege zijn goals, maar ook door zijn attitude op het veld die aangeeft wat voor een ongelooflijke speler hij is", klinkt het.

Ook de samenwerking met spitsenbroeder Lautaro Martinez wordt geprezen. "Lukaku en Lautaro hebben de Serie A gesloopt, ze hebben Inter tot op een zucht van de titel gebracht. De volgende stap is bewijzen dat ze dit ook in de Champions League kunnen", zegt voormalig Inter-baas Andrea Stramaccioni bij Gazzetta dello Sport.

Het enige minpuntje is het uitblijven van Europese successen. Critici geven dan ook aan dat de lof voor Lukaku overdreven is. Niet volgens de journalist Giancarlo Padocan. "Lukaku wordt zeker niet overschat, hij is in elke wedstrijd belangrijk", vertelt hij bij Sky Italia.