OFFICIEEL: Rode Duivels zullen groepsmatchen mét publiek spelen op het EK

OFFICIEEL: Rode Duivels zullen groepsmatchen mét publiek spelen op het EK

Gepubliceerd: vrijdag 9 april 2021 om 18:15vr 09-04-2021 om 18:15

Goed nieuws voor de supporters en de Rode Duivels zelf. De UEFA bevestigde dat minstens acht van de twaalf gaststeden voor het aankomende EK publiek zullen ontvangen. Daaronder ook Sint-Petersburg en Kopenhagen. De Rode Duivels zullen in de groepsfase dus niet voor lege tribunes spelen.

Dat nieuws werd door de UEFA zelf bekendgemaakt. Het was geen geheim dat de Europese voetbalbond liefst geen lege tribunes zag op het prestigieuze tornooi. Die wens is dus uitgekomen, acht van de twaalf speelsteden hebben nu al bevestigd dat er op zijn minst een deel van de tribunes met supporters zal gevuld kunnen worden. De UEFA deelt wel mee dat reizende fans rekening zullen moeten houden met de lokale coronaregels en toegangsvoorwaarde.

Voor de Rode Duivels betekent dat alvast dat zeker twee groepsmatchen voor publiek zullen worden gespeeld. Zo bevestigde Rusland dat het minstens 50% van de stadioncapaciteit zal benutten, een cijfer dat nog kan oplopen mocht de situatie verbeteren. Ook Denemarken zal publiek toelaten, zij mikken op een capaciteit van 25% tot 33%. Ook die cijfers kunnen overigens nog omhoog worden getrokken mocht de situatie verbeteren.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Poll

Een goede beslissing?

Ja
60%
Nee
40%
(48 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws