Vanderhaeghe vol vertrouwen: Rekenen op de West-Vlaamse jongens

Vanderhaeghe vol vertrouwen: "Rekenen op de West-Vlaamse jongens"

09-04-2021 17:50 Laatste update: 18:01
4

Cercle Brugge moet de laatste twee speeldagen nog knokken tegen de degradatie. Als het thuis wint tegen OHL en Moeskroen niet wint van Antwerp, dan is Groen-Zwart zeker van het behoud. Trainer Yves Vanderhaeghe gelooft in de kracht van zijn team en in zijn jeugdspelers.

De mannen van Yves Vanderhaeghe moeten nog vol aan de bak om de degradatie te ontlopen. Met 32 punten heeft Cercle een punt voorsprong op Moeskroen en vier op Waasland-Beveren. Op het programma staan nog OHL en het West-Vlaamse duel tegen KV Oostende. Twee matchen op leven en dood, zo weet ook Vanderhaeghen. "Ik heb er vertrouwen in: we hebben het nu weer in eigen handen," zegt de hoopvolle Cercle-trainer.

Vertrouwen in de jeugd
In de 2-1 overwinning van vorige zondag tegen Beerschot stonden er drie jeugdproducten van Cercle aan de aftrap. "Dat was een heel bewuste keuze. Ik rekende erop dat die West-Vlaamse jongens, met een hart voor Cercle Brugge, nog iets meer hun kop voor de bal zouden leggen dan spelers die hier op huurbasis zijn", aldus Vanderhaeghe.

Spanning in de gevarenzone
Waasland-Beveren, Moeskroen en Cercle Brugge hebben nog twee wedstrijden om zich te redden. De nummer 18 zal rechtstreeks degraderen. Maar ook de nummer 17 ligt met het hoofd op het kapblok: die moet namelijk in play-offs tegen de nummer twee van 1B uitmaken wie er volgend seizoen in 1A mag aantreden. Cercle Brugge zal er dus alles aan doen om boven plaats 17 te eindigen.