Van den Brom voor Limburgse derby: “KRC Genk heeft nog niks in handen”

Van den Brom voor Limburgse derby: “KRC Genk heeft nog niks in handen”

Gepubliceerd: vrijdag 9 april 2021 om 17:13vr 09-04-2021 om 17:13

Deze zondag staat om 13:30 de Limburgse derby op het programma. In de Luminus Arena neemt KRC Genk het op tegen STVV. Een wedstrijd waarin KRC Genk zijn Play-Off 1-ticket kan veiligstellen, dat weet ook John van den Brom.

Voor Genk is de wedstrijd van zondag van groot belang. Het kan zich niet enkel kronen tot de ploeg van Limburg, het is bij een zege tegen STVV ook zeker van Play-Off 1. “We moeten ons ervan bewust zijn dat we nu nog niks in handen hebben, ook al roept iedereen dat Genk al in Play-Off 1 zit. Nee, we moeten zondag gewoon winnen,” aldus van den Brom.

Beide ploegen gaan vol voor winst
Bij Genk willen ze de goede vorm van de afgelopen weken doortrekken. Van den Brom zag zijn ploeg afgelopen maandag knap winnen op het veld van OHL en gaat ook vol voor de driepunter tegen de Kanaries. “De belangen zijn groot, zeker ook voor de supporters.”

Door een 2-4 zege tegen Waasland-Beveren wist STVV zijn verblijf in 1A met een jaar te verlengen. Ondanks dat Sint-Truiden dus niet meer tegen de degradatie strijdt, onderschat van den Brom zijn tegenstander niet. “Zondag zal Sint-Truiden zich niet zomaar gewonnen geven.”

Een hattrick voor Genk?
Het wordt zondag de derde keer dat STVV en Genk elkaar treffen. In november won Genk met 1-2 op Stayen en ook in de Beker van België won het met het kleinste verschil. KRC Genk kan zondag dus zijn derde Limburgse derby van het seizoen winnen.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws