Eupen staat voor metamorfose: 'Qatarese internationals op komst in opbouw naar WK'

Eupen staat voor metamorfose: 'Qatarese internationals op komst in opbouw naar WK'

Gepubliceerd: vrijdag 9 april 2021 om 10:45vr 09-04-2021 om 10:45

KAS Eupen zou wel eens een volledig ander gelaat kunnen tonen vanaf deze zomer. De Qatarese Aspire Academy is al enkele jaren de drijvende kracht achter de club, maar nu zou die link met Qatar nog wat sterker worden. Alles staat daar in het teken van het WK 2022.

In de winter van 2022 organiseert Qatar het wereldkampioenschap en zal de nationale ploeg van het land bijgevolg voor het eerst aantreden op het hoofdtoernooi. Dat zorgt voor spanning bij de leiders van het land, die niet willen dat hun nationale trots een modderfiguur slaat. Qatar is dan ook op zoek naar een goede locatie om internationals ervaring te laten opdoen. De naam van Eupen komt dan al snel in het spel.

Volgens L'Avenir zou Eupen vanaf deze zomer enkele Qatarese internationals aan de selectie toevoegen. Het gaat vooral om linksvoetige spelers of linkerflankspelers, waardoor huidige jongens als Aleksandar Boljevic en Senna Miangue moeten vrezen voor hun plekje. 'Dat project staat in de steigers', klinkt het in de Waalse krant.

Op die manier zouden de Qatarese nieuwkomers anderhalf jaar de tijd krijgen om ervaring op te doen in Europa. Qatar staat momenteel 58e op de FIFA-ranking. De voorbije jaren maakte het land al een lichte inhaalbeweging.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Poll

Kunnen die Qatarezen een meerwaarde zijn voor het Belgische voetbal?

Ja
25%
Nee
75%
(88 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws