Fernandes 'fopte de scheidsrechter' en benutte penalty 'met één oog open'

Fernandes 'fopte de scheidsrechter' en benutte penalty 'met één oog open'

09-04-2021 10:27
2

Manchester United won donderdagavond met 0-2 op bezoek bij Granada, mede door een wel heel gemakkelijk gegeven penalty na een valpartij van Bruno Fernandes. United-icoon Paul Scholes vond het persoonlijk geen penalty, maar begrijpt dat de VAR de beslissing niet terug heeft gedraaid.

In de slotfase van het duel met Granada ging Bruno Fernandes makkelijk naar de grond, toen hij de hand van Yan Eteki in zijn gezicht voelde. Een makkelijk toegekende penalty, zo stelt Scholes. De voormalig middenvelder stelt dat Fernandes scheidsrechter Artur Soares Dias 'fopte'. "Hij heeft geluk dat hij een penalty krijgt", vertelt Scholes bij BT Sport. "Fernandes deed het slim en fopte de scheidsrechter. Die trapte erin."

Van contact was zeker sprake. Scholes begrijpt dat de VAR deze beslissing niet ter sprake stelde. United-manager Ole Gunnar Solskjaer vond het wél een penalty. "Zelf zag ik het niet, maar Mike Phelan (de assistent van Solskjaer, red.) vertelde dat Fernandes in het gezicht werd geraakt. Een duidelijke penalty. Ik heb het niet gezien, maar zijn oog was rood." Fernandes ging zelf achter de bal staan en maakte er 0-2 van. "Met één oog open scoren, dat is ook een kwaliteit", aldus Solskjaer.