Bij Red Bull moet je constant diep lopen, onder Kompany is opbouw geduldiger

"Bij Red Bull moet je constant diep lopen, onder Kompany is opbouw geduldiger"

Gepubliceerd: vrijdag 9 april 2021 om 10:04vr 09-04-2021 om 10:04

Het heeft even geduurd, maar nu lijkt Vincent Kompany toch zijn vaste middenveld gevonden te hebben. Met de driehoek Adrien Trebel, Albert Sambi Lokonga en Majeed Ashimeru haalde RSC Anderlecht de voorbije weken twee 4-1-zeges op rij binnen. Die laatste komt eindelijk aan de oppervlakte.

Ashimeru werd in de wintermercato gehuurd van RB Salzburg. Een grote versterking, zo leek het, maar in zijn eerste weken kwam de Ghanees slechts met mondjesmaat aan spelen toe. De voornaamste oorzaak? Het verduivelde coronavirus. "Ik had verlof genomen in Ghana en kwam terug met covid", blikt Ashimeru terug in Het Nieuwsblad. "De symptomen waren hevig. Ik was snel moe, had soms zware hoofdpijn en mijn eten smaakte niet meer."

Uiteindelijk geraakte de middenvelder er bovenop. "Ik dank Anderlecht voor het geduld, want het duurde lang. Eind maart probeerde ik al te spelen tegen Kortrijk, maar tijdens de rust gaven mijn data aan dat ik in het rood zat. Mijn wissel was toen logisch. Daarna werkte ik hard aan mijn conditie. Nu ben ik fit, maar nog niet op mijn topniveau", beweert hij.

Balvast middenveld
Nu Ashimeru naar zijn beste vorm toegroeit, krijgt Anderlecht steeds meer grip op het middenveld. Toeval? "Het klikt goed met Trebel en Sambi. Ze zijn sterk en trekken vaak twee man naar zich. Dan muis ik er vanonder en kunnen ze me heel snel aanspelen", legt de huurling zelf de onderlinge wisselwerking uit. "We begrijpen elkaar."

Ashimeru heeft het dan ook naar zijn zin in Brussel. "Toen Kompany me belde voor een huur heb ik niet getwijfeld", doet hij het transferverhaal uit de doeken. "Ik had meer speelminuten nodig en de Belgische competitie is sterker dan de Oostenrijkse. Kompany’s filosofie vertoont ook gelijkenissen met die van Red Bull. Zeker bij balverlies moeten we hoge pressing zetten om de bal vlug te heroveren. In balbezit is het ietsje anders. Bij Red Bull moet je constant in de diepte lopen. Lopen, lopen, lopen. Hier verloopt de opbouw geduldiger", besluit Ashimeru.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Poll

Hoort Ashimeru in de basiself van Anderlecht te staan?

Ja
98%
Nee
2%
(88 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws