KV Mechelen heeft nog plannen met afzwaaiende Defour: Hij zou verrijking zijn

KV Mechelen heeft nog plannen met afzwaaiende Defour: "Hij zou verrijking zijn"

Gepubliceerd: vrijdag 9 april 2021 om 09:00vr 09-04-2021 om 09:00

Steven Defour heeft de knoop doorgehakt: aan het einde van dit seizoen zit zijn professionele spelerscarrière erop. Dat betekent niet dat de middenvelder ook verdwijnt uit het voetbal, wel integendeel. Een vervolg als trainer lijkt zijn volgende doelstelling te zijn.

"Steven volgt een trainersopleiding in verkort traject voor (ex-)Rode Duivels. Hij heeft nu al vijf à zes trainingen gegeven", vertelt Sven Swinnen, Head of Development bij KV Mechelen, aan Het Laatste Nieuws. Hij staat Defour bij. "De eerste trainingen van Steven verliepen wat onwennig. Assertief zijn, de groep in handen nemen en sturen, dat is geen evidentie."

"Maar ik moet zeggen: nu begint het vlot te verlopen. Steven maakt snel progressie en vindt zijn draai als trainer. Hij zou ook op dat vlak een aanwinst zijn voor het Belgisch voetbal", beweert Swinnen. "Trainer worden, gebeurt uiteraard niet in een vingerknip. Hij moet er inrollen. Evolueren. Komende vanuit een carrière als profvoetballer, is het quasi onmogelijk om er meteen te staan als een compleet trainer."

Jeugdacademie
KV Mechelen hoopt alvast dat het van de ervaring van Defour kan blijven profiteren. Het wil haar afscheidnemende speler inschakelen in de jeugdwerking. Daarover zijn beide partijen momenteel in gesprek. "Uiteraard willen wij Steven in onze jeugdacademie", bevestigt een enthousiaste Swinnen. "Met zijn ervaring zou hij een verrijking zijn. In welke rol dan ook."

"Iedereen mag weten dat ik hoop dat het in orde komt. Iemand als Steven, een op en top KV-man en topkerel... Dat zou een zegen zijn voor de academie. Laat hem maar naar ons komen, dat zou mooi zijn. Ik heb, samen met gewezen jeugdtrainer ‘Vinnie’ Stevens, mijn steentje kunnen bijdragen in zijn ontwikkeling als jonge speler. Het is super om dat nu ook te kunnen doen aan het begin van zijn trainerscarrière", besluit Swinnen.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Poll

Heeft Defour het geschikte profiel voor een trainerscarrière, vind je?

Ja
71%
Nee
29%
(72 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws