Zulte Waregem gaat voor Play-Off 2: “Weten wat ons te doen staat in KVM”

Zulte Waregem gaat voor Play-Off 2: “Weten wat ons te doen staat in KVM”

09-04-2021 08:12

Zulte Waregem maakt nog kans op Play-Off 2. Laurens De Bock vindt dat Essevee het verdiend om in de top acht te eindigen.

“We houden ons lot in eigen handen”, begint De Bock tegenover Het Laatste Nieuws. “Het is mooi dat we het tegen twee rechtstreekse concurrenten kunnen afmaken. Als we bij de top-8 uitkomen, zal dat zonder meer verdiend zijn. Dus weten we wat ons in Mechelen te doen staat.”

De Bock lag aan de basis van het tegendoelpunt tegen Eupen vorige speeldag. “Het was een rare fase. Dat balverlies was dom. Ik denk dat ik daarna een correcte tackle uitvoerde, maar de scheidsrechter gaf aan dat ik aan de arm van mijn tegenstander had gehangen. Tja, met al die nieuwe regeltjes mag je als verdediger bijna niks meer doen of het is een fout.” (grijnst)

“En dan week die vrijschop ook nog af (op Kainourgios, red). Ik ben met een slecht gevoel de kleedkamer in gedoken, je voelt je echt wel schuldig. In die eerste helft kwamen we moeilijk aan de bal, gelukkig werd dat halfweg tactisch bijgestuurd”, aldus De Bock.