Man United bijna halve finalist, Arsenal incasseert domper in blessuretijd

08-04-2021 23:00
1

Manchester United staat met één been in de halve finale van de Europa League. De nummer twee van Engeland won met 0-1 op bezoek bij het Spaanse Granada. Arsenal en Villarreal wonnen met dezelfde cijfers van respectievelijk Slavia Praag en Dinamo Zagreb.

Granada - Manchester United 0-2
De streaker die vlak na het fluitsignaal het veld opstormde bleek voor het meetste spektakel te zorgen in het eerste half uur. Granada en Man United zorgden daar zelf niet voor, tot na iets meer dan een half uur. Een geweldige bal van Victor Lindelof werd minstens zo geweldig aangenomen door Marcus Rashford, die er 0-1 van maakte. Granada kwam voor rust niet verder dan een schot in het zijnet.

In de tweede helft werd ook nauwelijks spektakel geboden. Vlak voor tijd liet Man United via Bruno Fernandes een grote kans op 0-2 liggen, maar de Portugees schoot in blessuretijd een strafschop binnen. Donny van de Beek kreeg slechts vijf minuten van manager Ole Gunnar Solskjaer.

Arsenal - Slavia Praag 1-1
Arsenal moet volgende week alle zeilen bijzetten om uitschakeling in de Europa League te voorkomen. The Gunners kwamen vlak voor tijd op voorsprong, maar incasseerden vlak voor tijd een dure uitgoal.

Arsenal had thuis al 4,5 uur geen doelpunt meer gemaakt, maar aan het overwicht lag het tegen Slavia zeker niet. Het regende in de eerste helft kansen, al ontbrak het de ploeg van Mikel Arteta aan scherpte. In de tweede helft was dat niet anders. Alexandre Lacazette miste na een uur een megakans, maar recordaankoop Nicolas Pépé maakte vlak voor tijd alsnog 1-0.

Dat leek genoeg voor de overwinning, maar in de blessuretijd deden de Tsjechen Arsenal veel pijn. Tomas Holes scoorde in de 94e minuut. Bij de bezoekers stonden oude bekenden Peter Olayinka (ex-KAA Gent en ex-Zulte Waregem) en Nicolae Stanciu (ex-Anderlecht) in de basis.

Dinamo Zagreb - Villarreal 0-1
Ook Villarreal heeft bij stuntploeg Dinamo Zagreb uitstekende zaken geboekt. Het werd 0-1 door een doelpunt vlak voor rust van Gerard Moreno. Hij schoot raak vanaf de penaltystip.

Kansloos was Dinamo Zagreb zeker niet. De Kroaten kregen in de tweede helft goede kansen op een gelijkmaker, maar misten het geluk. Sterspeler Mislav Orsic had ook z'n dag niet.