OHL-coach Brys waarschuwt spelers: “We moeten zes op zes pakken”

OHL-coach Brys waarschuwt spelers: “We moeten zes op zes pakken”

Gepubliceerd: donderdag 8 april 2021 om 17:13do 08-04-2021 om 17:13

Oud-Heverlee Leuve strijdt nog volop voor een plek in de top acht. Na een twee op negen staan de Leuvenaars plots achtste. Coach Marc Brys spreekt tegenover Het Nieuwsblad duidelijke taal.

Zaterdag staat Cercle Brugge op het programma en daarna wacht Waasland-Beveren. “Ik streef altijd naar duidelijkheid en heb dan ook tegen mijn groep gezegd dat we naar zes op zes moeten streven. Anders zullen we er waarschijnlijk naast grijpen.”

Volgens Brys verdient OHL een plekje in de top acht. “We verdienen het om die play-offs te spelen, dus moeten we ook vol voor die zes punten gaan. Het heeft geen zin om te rekenen en te denken als ploeg X dat doet, dan zijn dat de gevolgen. Nee, gewoon alle focus op die zes op zes.”

“Ik heb al veel gelezen dat wij een makkelijk programma hebben, maar dat is niet zo”, gaat Brys verder. ”Voor ploegen die op de drempel van degradatie staan, zijn de consequenties gigantisch. Dat geeft een extra dimensie. Dat is vorige speeldag al gebleken en het zal alleen maar acuter worden. Nee, het wordt niet makkelijk.”

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Heeft Brys hier gelijk?

(68 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws