De balans van De Bruyne: Hoe de marktwaarde van de Rode Duivel vertienvoudigde

De balans van De Bruyne: Hoe de marktwaarde van de Rode Duivel vertienvoudigde

08-04-2021 15:05 Laatste update: 18:00

Kevin De Bruyne speelt tot 2025 bij Manchester City. Van een timide jongen in de jeugd van KAA Gent en KRC Genk groeide hij uit tot een van de succesvolste voetballers ter wereld. 

KRC Genk - van 100.000 euro naar 10 miljoen euro
Na de jeugd van KAA Gent vertoefde de jonge Drongenaar bij KRC Genk. In zijn tienerjaren werd hij als eerst geschat. Onmiddellijk was hij 100.000 euro waard. Vijf jaar later, voor de verkoop aan Chelsea, was hij al 10 miljoen waard. En dit op zijn twintigste.

Chelsea - 15 miljoen euro
Bij zijn vertrek naar Chelsea in 2012 werd hij onmiddellijk uitgeleend aan Werder Bremer. Daar rijpte de jonge middenvelder verder. Bij zijn terugkeer naar Chelsea werd hij onder Mourinho echter vaak op de bank gezet. Dat resulteerde in een statische transferwaarde.

Wolfsburg - van 15 miljoen euro naar 45 miljoen euro
Na zijn vertrek bij Chelsea speelde De Bruyne de pannen van het dak in de Bundesliga. Wedstrijd na wedstrijd was hij mee beslissend. Hij opvallendste optreden was de bekerfinale tegen Bayern München, waar hij de voltallige Bayern-defensie oprolde. 

Manchester City - naar 150 miljoen euro
In 2015 vertrok De Bruyne dan naar Manchester City. Het begin liep niet al te makkelijk, maar na twee jaar was hij al ruim het vijfvoudige waard van zijn waarde in Wolfsburg. Mede dankzij de prijzen die City pakte werd hij op zijn toppunt 150 miljoen euro waard. 

Contract tot 2025
Met zijn contractverlening lijkt De Bruyne te kiezen voor een levensverzekering bij City. In 2025 is de Rode Duivel 34 jaar, en doet hij waarschijnlijk zijn laatste seizoen uit. Ondertussen gaat zijn marktwaarde wel omlaag. Maar de waarde op het veld van Manchester is natuurlijk onschatbaar. 

Alle cijfers komen van Transfermarkt.nl